Koronavírus információk

COVID Tüdőbelgyógyászati Osztályon

 

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti telephelyén (Nyíri út 38.) a COVID Tüdőbelgyógyászati Osztályon hozzátartozójukról tájékoztatást kérni hétfő, kedd és csütörtök napokon 10.30 – 13.00 óra között, pénteken 10.30 – 12.00 óra között az alábbi elérhetőségeken lehetséges:

Közvetlen telefon: 06/76/516-915

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ezeken az elérhetőségeken lehetőség van a rendkívüli látogatási engedély kérelmezésére is.

 

hozzátartozókról való érdeklődéskor, illetve a rendkívüli látogatási engedély kérelmezésekor szükséges megadni a KÉRELMEZŐ HOZZÁTARTOZÓ nevét, születési évét, telefonszámát és hozzátartozói minőségét (pl. gyermeke), valamint a BETEG nevét, születési idejét (év, hónap, nap), amennyiben ismert, a TAJ számát.

Kérjük, hogy hozzátartozóikról a családból lehetőség szerint EGY KIJELÖLT SZEMÉLY ÉRDEKLŐDJÖN kapacitásaink szűkössége miatt, illetve a jogszabály csak a közvetlen hozzátartozót vagy a beteg által megjelölt személyt határozza meg, mint illetékest, aki információt kérhet a betegről.

 

COVID Intenzív Részlegen

A koronavírus járvány okozta megbetegedések kapcsán a kritikus állapotú betegek kezelése Intenzív Osztályunk arra kijelölt, a higiénés szabályok és óvintézkedések vonatkozásában kiemelten kezelt, elkülönített részlegén (továbbiakban COVID-ITO) zajlik.

Az ellátás jellege és a fertőzésveszély miatt az itt ellátott hozzátartozókkal való kapcsolattartás, informálódás gyakran telefonos érdeklődésre korlátozódik, amelyet nehezít a folyamatos védőruházat melletti betegellátás, orvosi és szakdolgozói folyamatos rendelkezésre állás.

Megértjük a hozzátartozók aggodalmát és érdeklődési szándékát, egyben szeretnénk támogatni is Önöket ebben.

kommunikáció megkönnyítése érdekében a KAITO orvosai felajánlják, hogy a COVID-ITO-n kezelt betegek korábban megjelölt, egy kapcsolattartóját az ismertetett telefonszámon minden nap a délutáni órákban felhívják, rövid tájékoztatót adva a beteg aktuális állapotról. Ezáltal szeretnénk világos, egyértelmű kommunikációt és együttműködést fenntartani.

Intézményünk teljes területén kötelező az orr-szájmaszk viselése!

A 1,5 méteres távolságot egymás egészségének védelme érdekében kérjük, feltétlenül tartsa be!  Kérjük használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket!

Megértésüket, együttműködésüket és türelmüket előre is köszönjük!